onsdag 16. februar 2011

KINOKINO og tegneseriekunsten


Torsdag 10ene februar tok 3SF turen til kinokino sine lokaler for å gå på utstillingen Serieglobus. Utstillingen er en tegneserieutstilling med skråblikk på verdens konflikter. Tegneserie er en form for visuell kommunikasjon der en historie eller fortelling blir fortalt gjennom flere bilder eller tegneserieruter.
Vi skulle ta utgangspunkt i en av kunstnerne, å den som intresserte meg mest var Lene Ask. Lene Ask ble født 4 august 1974, og er en norsk fotograf, illustratør, tegneserieskaper og barnebokforfatter. Hun er utdannet fra kunsthøgskolen i Bergen, Universitet i Praha, Universitet i Bergen og Rogaland kunstskole.
 

Lene Ask debuterte med tegneserieromanen "Hitler, Jesus og farfar." 
Da Lene Ask fikk tilbudet om å være med i en tegneserieutstilling i kinokino sine lokaler var det ingen tvil. 
Hun ville tegne den gamle kinosalen full av folk som en slags hyllest til alle menneskene som for mange år siden gikk på denne kinoen. Da Lene Ask ferdigstilte sin del til utstillingen valgte hun å ikke bruke noen tekst på hovedbildet. 

Lene Ask har billedkunstlig utdannelse, så da hun begynte å jobbe med tegneserier syns hun at dette utrykket lå mye nermere filmens verden. Hun sier at i tegneserier aktiverer leseren, da man forteller en historie ved hjelp av ruter. 


Lene Ask fikk prisen beste tegneseriedebutant i 2006 da hun kom ut med tegneserien "Hitler, Jesus og Farfar" 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar